HypnoBirthing® -synnytysvalmennus

Valmistaudu synnytykseen rennosti ja hyvin yhdessä kumppanisi/tukihenkilösi kanssa. Hypnosynnytys on tietoa, välineitä, menetelmä ja tapa ajatella synnytyksestä: Se ei kuitenkaan ole tietynlainen synnytys, vaan hypnosynnytyksen tarjoamat välineet tukevat synnyttäjää ja kumppania oli synnytystapa sitten luonnonmukainen koti- tai sairaalasynnytys, lääkkeellistä kivunlievitystä hyödyntävä alatiesynnytys tai sektiosynnytys. Hypnosynnytys ei myöskään ole mitään omituista, ”hihhulia” tai vaihtoehtoista – siinä mennään takaisin kaiken perustaan. Synnytys on valtaosalle synnyttäjistä täysin luonnollinen tapahtuma elämässä, mikäli keholla mahdollisuus toimia esteettä.

Miksi keho ei aina toimi tarkoituksenmukaisesti?

Pelko on synnytyksen pahin vihollinen. Usein kulttuurissamme lähestytään synnytystä ongelmakeskeisesti miettien entä jos…mikä voisi mennä vikaan tai olla toisin kuin on toivottu? Jo lapsuudessa on saattanut kuulla kerrottavan synnytyksestä lähinnä pelottavana ja kivuliaana asiana, joka on kuin pakollinen paha, jotta lapsen saa syliin. Tällainen ajattelumalli saa aikaan syvällä alitajunnassa pelkoa, joka hiipii helposti häiritsemään synnytysrauhaa. Pelko saa kehon jännittymään, jännitys tuottaa kipua ja kierre on valmis – voit kuvitella, kuinka paljon sattuu ponnistella tarpeilla jo vessassa, mikäli samaan aikaan keho haraa vastaan. Rentoutuminen on välttämätöntä. 

Mieli ohjaa kehon tuntemuksia

Hypnosynnytysvalmennuksessa lähestytään synnytystä ja vanhemmuutta kokonaisuutena. Valmennus osallistaa sekä synnyttäjän että kumppanin, sillä kumppani on synnyttäjän tärkein tuki synnytyksessä ja myös hän on tulossa vanhemmaksi. On fakta, ettei ajattelutapoja voi muuttaa hetkessä. Hypnosynnytyksessä kaiken perustana on tieto siitä, mitä synnytykseen kuuluu. Tieto luo pohjan erilaiselle ymmärrykselle ja monipuolisten harjoitusten avulla saat välineitä syvärentoutumiseen, joka puolestaan mahdollistaa uudenlaisten ajatusmallien omaksumisen. Rentoutumisharjoitusten lisäksi olennainen osa valmennusta ovat positiiviset voimalauseet eli affirmaatiot: mieli on loppujen lopuksi yksinkertainen, se uskoo sen, mitä sille toistetaan. Toisto ja niin sanotun mindsetin muuttuminen vie kuitenkin aikaa, tutkitusti noin kuukauden verran. Siksi valmennukseni kestää viisi viikkoa. Saat tukea ja tietoa sopivissa palasissa, kuljemme yhdessä riittävän pitkän matkan, jotta saat todella hypnosynnytyksestä sen hyödyn, mitä siitä voi olla mahdollista saada.

Mindset ei muutu minuutissa.

Harjoittelu on kaiken a ja o. Urheilusuoritukseen valmistautuminen on hyvä vertaus: voi ostaa uudet, huippulaatuiset lenkkarit, mutta ne eivät auta maaliviivalle asti. On harjoiteltava, jotta tavoitteisiin pääsee. Sama pätee synnyttämiseen. Hyvää synnytyskokemusta ei voi ostaa. Se vaatii harjoittelua ja sitoutumista. Myös siksi viiden viikon kurssi on hyvä, sillä tuen sinua harjoittelussasi koko viiden viikon ajan.

Valmennusta saa sekä ryhmä- että yksilö-/parivalmennuksena.

Viiden kerran kurssilla:
    • saat tietoa synnytyksestä, sairaalakäytänteistä ja ensihetkistä vauvan kanssa sekä materiaaleja ja harjoituksia kotiin
    • kirjoitat synnytystoivelistan eli esittelykirjeen kätilölle
    • sinä ja kumppanisi saatte välineitä synnytykseen sekä vanhemmuuteen
    • opit rentoutumaan, hengittämään ja käyttämään ääntäsi synnytyksessä tarkoituksenmukaisesti

Seuraava valmennuskurssi alkaa marraskuussa. Jotta tunnelma on rauhallinen, turvallinen tunteille ja kaikille on aikaa, on ryhmäkoko pieni.

Hinta:340€/perhe*

Paikka: Yhdessä Äitiys- ja perhepalvelut Turussa Kutomonkatu 3:ssa.

Ajankohta: lauantait 2.–30.11.klo 11–13.30.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella suoraan minulle, p. 045 6720918, greta@gretarossi.fi.

* hinta synnytysdoula-asiakkailleni on 200€. Myös doulaparini Saija Virtasen synnytysdoulattavat saavat osallistua ryhmävalmennukseen tarjoushintaan 270€.